Ostropel de vacuta -la multicooker

de mihaelar63 in Vita, 31 Mai 2019 | 2697 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Am vazut la ceilalti Bucatarasi reteta de ostropel. Mi-am dorit sa testez si eu o reteta atat de simpla . Pe la noi se stie doar de tocana, tocanita , gulas si paprikas :D . Mi-am zis ca acum este momentul cand avem inca ceapa si usturoi verde , Mi-a placut foarte mult mancarica aceasta si o voi mai repeta ,probabil cu carnita de pui .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fleica de vacuta -crescuta si sacrificata in gospodarie
  • 3 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 200 ml rosii pasate [ fara coaja ]
  • 1 lingura cimbru uscat si maruntit
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de vacuta -la multicooker:

  1. Fleica de vacuta se spala si se taie bucati .
  2. Ceapa si usturoiul se curata , se spala si se taie rondele .
  3. Se seteaza aparatul de gatit pe functia fry .
  4. Sotati usor ceapa si usturoiul .Adugati bucatile de carne de vacuta .
  5. Carnea trebuie sa fie zvantata de apa .
  6. Cand carnea incepe sa se albeasca se adauga un pahar cu apa . Sarati .
  7. Se aduga cimbrul si jumatate din patrunjelul verde tocat [ partea cu coditele ] .
  8. Setati multicookerul pe functia stew [ dureaza 45 min] .
  9. Capacul masinii de gatit trebuie lasat in jos .
  10. Din cand in cand verificati daca nu a scazut zeama prea tare .
  11. Spre  Sfarsitul fierberii adugati rosiile pasate . Piparati .
  12. Se incerarca daca carnea este  bine patrunsa .
  13. In caz contrar se mai repeta procedeul de gatire pana la obtinerea rezultatului dorit .
  14. La servire presarati patrunjel verde sau cimbru verde , daca doriti .
  15. Serviti ostropelul insotit de garnitura si salata preferata .
  16. Noi am servit cu mamaliguta si salata de varza verde .

        Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Folosind multicookerul nu se face atata caldura in casa . Acum ca vine vara cu caldura lasam cuptorul deoparte si trecem la pregatirea alimentelor cu surse ce nu raspandesc atata caldura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de vacuta -la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ceapa cu carne de vita